NIEUWS

February 27, 2020

De statische elektriciteit kan stof absorberen. Installeert u statische eliminator op de drukmachine?

De statische elektriciteit kan stof absorberen. Installeert u statische eliminator op de drukmachine?

In moderne druk, of het flexographic druk of gravuredruk is, is de roterende druk de belangrijkste methode; op veel gebied van compensatiedruk, is de roterende druk ook de belangrijkste methode. Nochtans, kunnen de materialen van de broodjesdruk die in roterende druk worden gebruikt drukmoeilijkheden gemakkelijk veroorzaken toe te schrijven aan de adsorptie van onzuiverheden zoals stof, en de kwaliteit van gedrukte materialen veroorzaken om te verminderen en het tarief weigeringen verhogen.

Het effect van stof en andere onzuiverheden bij de druk:

Tijdens de productie of het stapelen van proces van het broodjesdocument of broodjes de plastic film, kunnen heel wat elektrostatische lasten wegens wrijving worden geaccumuleerd, resulterend in hoger of zelfs zeer hoog elektrostatisch voltage. Het zal het stof, de verpakkingsmaterialen, de vezels op kleding, haar, micro-organismen, overblijvende inktdeeltjes, enz. aan de oppervlakte van het drukmateriaal adsorberen, dat moeilijkheden in de productie die van druk zal veroorzaken, en processen samenstelt verglaast.

 

Nadat het stof en andere onzuiverheden in contact met de plaatcilinder komen, zullen zij naar de plaatcilinder worden overgebracht en zullen aanhangen de plaatcilinder, die de prestaties van de inktoverdracht van de plaat zal beschadigen. om het stof uit de plaatcilinder te verwijderen moest de exploitant het tegenhouden en schoonmaken. Als er vele onzuiverheden zoals stof in bijlage aan het drukmateriaal zijn, moet het gewoonlijk eens in minder dan een half uur worden gewassen. Het schoonmaken van de plaatcilinder zal niet alleen de tijd van de drukproductie verlengen, resulterend in verlies van productieefficiency, maar ook telkens als u druk na het schoonmaken opnieuw begint, zal daar een proces van aanpassing, onvermijdelijk het verlies van een deel van het na verloop van tijd geaccumuleerd drukmateriaal zijn. Voor een aanzienlijk bedrag.

Hoe te om dergelijke problemen behoorlijk te behandelen, stelde Anping voor dat de volgende aspecten voldoende aandacht zouden moeten worden gegeven.

1. Stofverwijdering van document en karton:

De onzuiverheden zoals stof kunnen uit papierfabricage, het scheuren, matrijzenknipsel, het groeven, de openingsprocessen van het envelopvenster, en servetproductielijnen komen, zodat moeten zij volledig worden verwijderd, anders zal het de kwaliteit van gedrukte producten beïnvloeden en zal productieefficiency verminderen.

2. Statische verwijdering van plastic film en metaalfolie:

Zowel zijn de plastic films als de metaalfolies naar voren meer gebogen aan statische elektriciteit. Daarom vóór druk, ben zeker om stof verwijdering en het schoonmaken om de extra hulptijd zoals sluiting te verminderen en zoveel mogelijk het schoonmaken in drukproductie te doen.

3. Schoonmaken van voedsel en drug verpakkende zakken alvorens zich te vormen:

Het voedsel en de farmaceutische verpakkende zakken moeten heat-sealed in de verpakking van zakken. Thermoformed verpakkingsmaterialen moeten absoluut schoon zijn alvorens te vormen. De netheid van materialen die in vacuüm verpakking worden gebruikt moet aan kwaliteitsnormen voldoen.

4. Stofverwijdering vóór het met een laag bedekken:

Ongeacht de verglazing van document, plastic film of metaalfolie, zou de behandeling van de stofverwijdering eerst moeten worden uitgevoerd. Het stof en andere onzuiverheden hangen het drukmateriaal aan, dat zeer de verglazingskwaliteit zal beïnvloeden.

 

Hoe te stof en andere onzuiverheden effectief om te verwijderen?

Aangezien het stof en andere onzuiverheden worden vastgemaakt aan de oppervlakte van het drukmateriaal door elektrostatische adsorptie, moet de statische eliminator worden geïnstalleerd om statische elektriciteit te elimineren alvorens het stof volledig kan worden verwijderd om aan de verwerkingsvereisten van druk te voldoen.

1. Het werk principe van statische eliminator:

Het elektrische gebied wordt met hoog voltage gebruikt om de lucht te ioniseren in positief en luchtionen te verbieden. Dit positief en negatief - de geladen luchtionen worden gebruikt om de elektrostatische last op de oppervlakte van het drukmateriaal te neutraliseren. Dit elimineert statische elektriciteit en trekt geen stof aan.

2. Materiaal dat voor statische eliminator wordt vereist: één voeding en één statisch verwijderingsapparaat.

3. Hoe te om statisch verwijderingsmateriaal te kiezen: Het statische verwijderingsmateriaal omvat ionenventilators, ionenstaven, ionenwindslangen, ionenwindpijpen, ionenwindkanonnen, enz. De drukindustrie kiest over het algemeen ionenstaven, natuurlijk, zijn er andere reeksen producten.

4. Grootte van statische eliminator: Het kan volgens de eisen van de klant worden aangepast, en de aangewezen grootte kan ook op plaatsonderzoek worden geselecteerd.

5. Installatieplaats: De installatieplaats is verschillend in verschillende scenario's, gelieve te verwijzen naar de volgende toepassingsscenario's:

6. Statische eliminatoronderhoud: De statische eliminator wordt beïnvloed door milieufactoren in het drukgebied. Als de statische eliminator lange tijd in werkende staat is, zal het verschillende mate van adsorptie van puin op het naalduiteinde veroorzaken, resulterend in slecht statisch verwijderingseffect. Het regelmatig schoonmaken en onderhoud. Namelijk: zullen de gebruiks elektrostatische borstel, de stofvrije doek die in absolute alcohol wordt ondergedompeld de koolstofstortingen op de lossingselektrode zacht om te verwijderen, de staafkern en de bar van de metaallossing, en zijn prestaties beduidend verbeterd worden.

Contactgegevens