NIEUWS

February 27, 2020

Ioniseren van luchtventilators kan nuttig zijn voor het onderdrukken van bacteriën

Ioniseren van luchtventilators kan nuttig zijn voor het onderdrukken van bacteriën

 

Nuttig wist kunt u dat de ioniserende luchtventilator voor statische verwijdering een bactericidal effect heeft en in het bestrijden van de epidemie zijn? De het ioniseren luchtventilator elimineert statische elektriciteit door de positieve en negatieve ionen die door de geïoniseerde lucht worden geproduceerd, en de negatieve ionen daarin hebben een significant effect op het verbieden en dodende bacteriën en het zuiveren van de lucht. De vroegste studies op dit gebied kunnen terug naar de jaren '30 worden gevonden, en later in de jaren '90, was er een kleine climax op dit gebied, met heel wat van onderzoek en documenten. Natuurlijk, werden deze studies hoofdzakelijk geleid bij negatieve ionen. Op dat ogenblik, vestigde de industrie speciale term NAI (Negatief Luchtion) voor negatieve ionen. In deze context, hebben sommige bedrijven ook sommige verwante producten, zoals anionsterilisators, de apparaten van de aniontherapie, elektrostatische therapieapparaten, enz. gelanceerd. Hier zijn de gegevens en de conclusies van sommige van deze artikelen.

 

1.Anion sterilisatiemechanisme

Men gelooft over het algemeen dat er twee mechanismen zijn: men is dat de luchtionen deeltjes elektriseren die bacteriën en virussen bevatten (deze micro-organismen bestaan niet alleen maar zijn parasitisch op de deeltjes). De geladen deeltjes zijn verrijkt en gelost onder de actie van statische elektriciteit, en de micro-organismen verliezen hun activiteit onder de actie van elektriciteit. De tweede is dat de negatieve zuurstofionen gelijkaardig in structuur aan superoxide basissen, zijn en hoge biologische activiteit en sterke redoxgevolgen hebben. Het vernietigt de barrière van bacteriële viruslast en de activiteit van bacteriële cel actieve enzymen, zodat verliest het virus zijn capaciteit om cellen aan te vallen.

Een artikel van de Holte Medische Universiteit van de Vierde Militaire Medische Universiteit in 1992 toonde aan dat de vergelijking van het aantal kolonies in de kliniek die een anionapparaat met behulp van aantoonde dat het aantal luchtbacteriën beduidend na 1 uur werd verminderd, en het aantal bacteriën zou door meer dan 75% na 2 uren kunnen worden verminderd. Hier zijn de experimentele resultaten in het artikel

Alvorens 30min in te schakelen Schakel in

Schakel in

30min

Schakel in

60min

Schakel in

90min

Schakel in

120min

Schakel 350min in

Schakel in

410min

5070.0±1092.7 4418.6±1674.4 5976.4±1581.3 5432.4±2313.6 2716.0±1465.6 1131.6±226.5 1222.0±387.6 1018.3±391.9

Sommige Japanse studies in 1997 vonden dat de vorm en de bacteriën in de lucht tot meer dan 90% in een kunstmatig lucht negatief ionenmilieu kunnen worden verminderd.

2. De negatieve ionen verminderen particulates om de lucht te zuiveren

Particulates in de lucht worden geadsorbeerd, gemakkelijk bijeengevoegd en onder de last die van luchtionen geregeld, de lucht gezuiverd maakt goed. Dit mechanisme is vaak prominenter voor kleine deeltjes. De deeltjes van de klein deeltjesgrootte kunnen de alveolen gemakkelijk doordringen toe te schrijven aan hun sterke penetrability, die vaak schadelijker is. Verscheidene onderzoekgegevens tonen aan dat na luchtionisatie, het aantal deeltjes met een deeltjesgrootte onder 0,3 μm in de lucht door meer dan 90% kan worden verminderd. De volgende lijst is het vergelijkingsgegeven van een laboratorium in de Verenigde Staten voor de meting van ruimte geïoniseerde sedimentdeeltjes in een schone ruimte:

 

Deeltjesgrootte (µm) Niet-ionisatie Ruimteionisatie
0,1 88-176 10.1
0,2 8.5-19 1.03
0,3 2.4-4.9 0,31
0,5 0.6-1.2 0,11
1 0.12-0.25 0,049
3 0.03-0.06 0,028

Eenheid: /cm 2 .h

 

3. De negatieve ionen verbeteren lichaamsfunctie

Er zijn drie gevolgen van luchtionen die het ademhalingskanaal en de alveolen ingaan: ① versnel plaatselijk of vertraag de wimpersbeweging van het cilaire epithelium van het ademhalingskanaal. ② nadat de luchtionen het ademhalingskanaal ingaan, worden de receptoren van de nervus vaguszenuw opgewekt door mechanische of elektrostimulatie. De sympathieke en parasympathetic zenuwen van de autonome zenuw brengen impulsen aan de centrale hersenschors van de nervus vaguszenuw, en dan aan het gehele lichaam over door centrifugaalzenuwvezels. De grond veroorzaakt overeenkomstige fysiologische gevolgen; ③ de lichamelijke vloeistoffen omvatten humorale reflexen en direct lichaamsmetabolisme. De luchtionen en hun elektrische eigenschappen veranderen de eigenschappen van het bloed, en bevorderen dan intravascular receptoren, vooral die in de sinus van de halsslagader en de aortaboog. Van de receptoren, worden het vasculaire bewegingscentrum en andere centra van het merg gehandeld op door de centripetale zenuwvezels. Veroorzaakt de overeenkomstige fysiologische veranderingen in het lichaam, dat het reflexeffect van de lichaamsvloeistof wordt genoemd. Bovendien kunnen de luchtionen zelf of hun lasten het bloed door het alveolare epithelium ingaan, en hun eigen last beïnvloedt direct het elektrometabolisme van colloïden en mitochondria in het bloed. Het uitvoerige effect wordt in dit verband vertoond in het verbeteren van immuniteit en lichaamsvitaliteit, die helpt fysieke functie te herstellen die van het menselijke lichaam na oefening, de autonome zenuwen kalmeert, en de cardiovasculaire en endocriene systemen verbetert.

.

4. Negatieve zuurstof ionen en ionenconcentratie

In onderzoek, besteden wij vaak aandacht aan de rol van negatieve zuurstofionen. In feite, tijdens de ionisatie van lucht, vooral tijdens sterke elektrisch veld ionisatie, zijn de zuurstofmolecules in de luchtcomponenten electrophilic dan de molecules zoals Co2 en N, zodat de zuurstofmolecules het bij voorkeur elektronen zal verkrijgen om negatieve ionen te vormen, zodat zijn de lucht negatieve ionen hoofdzakelijk samengesteld uit negatieve zuurstofionen, zodat worden zij vaak genoemd lucht negatieve zuurstofionen.

De concentratie van negatieve ionen is gewoonlijk gebaseerd op de concentratie van 1000 deeltjes/cm3 als belangrijke index voor de evaluatie van luchtkwaliteit. De verhouding van de concentratie van negatieve ionen in de daadwerkelijke testlucht wordt genoemd de waarde van ci. Hoger ci, beter de luchtkwaliteit. In het rijke natuurlijke milieu met vegetatie tot 200CI, d.w.z., is de concentratie van negatieve ionen in de lucht 200.000 deeltjes/cm3. Dit soort plaats wordt vaak genoemd super zuurstofbar. Gebruikend een negatieve ionengenerator of een ionensterilisator, overschrijdt de ionenconcentratie van lucht vaak dit gegeven bij een korte afstand, maar de waarde vermindert snel bij een lange afstand.

Belangrijk van de het ioniseren luchtventilator

Gebaseerd op de bovengenoemde onderzoeksresultaten, kunnen wij besluiten dat de negatieve ionen een significant effect op het zuiveren van de lucht en het verbieden van bacteriën hebben, en zijn ook voordelig aan het verbeteren van de immuniteit van het menselijke lichaam. Dan, de ionenventilator kan die wordt gebruikt om statische elektriciteit ook te elimineren wordt gebruikt aangezien een soort negatieve ionengenerator het hetzelfde effect heeft?

In principe, wegens het aantal lossingsnaalden, ionisatievoltage, en de rol van de ventilator, is de ionisatiecapaciteit ionenventilators vaak veel hoger dan dat van gewone negatieve ionengenerators, maar de positieve ionen die tegelijkertijd worden geïoniseerd zullen de vorming van negatieve ionen neutraliseren: na het testen, vond men dat de concentratie van negatieve ionen bij de afzet van de ionenventilator vaak meer dan 10 miljoen is, zelfs nog meer dan 100 miljoen, en de ionenconcentratie kan één miljoen in het bereik van ongeveer 1 meter bereiken. Nochtans, zal de ionenconcentratie in andere afstanden snel verminderen aangezien de afstand stijgt. De negatieve ionen zullen samen neutraliseren. Maar toch, binnen een paar meters van het omringende gebied, kan de ionenconcentratie verscheidene duizend bereiken, wat veel hoger is dan het gewone gebied. Daarom in het milieu waar de ionenventilator wordt gehouden, kan het effect van negatieve luchtionen ook worden ondersteund. Als de positieve ionen van de ionenventilator kunnen worden verwijderd of worden onderdrukt, dan wordt de ionenventilator werkelijk een super negatieve ionengenerator. Nochtans, kan dit slechts op gelijkstroom en gepulseerde ionen statische eliminators worden uitgevoerd, en zij kunnen niet als statisch verwijderingsmateriaal op dit ogenblik worden gebruikt. Zou u dit niet als ESD gebied kennen?

Een paar aandachtskwesties

1. De Ionische statische eliminator, of het een ionenventilator, ionenstaaf, luchtkanon is, of windslang, omdat de lossingsnaald een gevaarlijke hoogspanning (duizenden volts aan meer dan 10.000 volts) heeft, wijzigt het niet door zich vermijden veroorzakend tragedie. Indien nodig, ben zeker om de leverancier van de ionenventilator te raadplegen, en het te hebben in werking gesteld door beroeps.

2. Ozonbijproducten van ozon. De luchtionisatie produceert ozon. Hoewel zowel de positieve als negatieve ionen een mechanisme hebben om ozon te produceren, zullen de positieve ionen eerder ozon produceren. Het ozon heeft een sterk bactericidal effect. De ozonsterilisatie is een gemeenschappelijk technisch middel in de geneesmiddel en voedselindustrieën. Tegelijkertijd, heeft het ozon ook de capaciteit om de luchtrol te zuiveren. Nochtans, zal de te hoge ozonconcentratie schade aan het ademhalingskanaal veroorzaken en kan sommige cardiovasculaire en hersenziekten ook veroorzaken. Daarom is het vermeld als verontreinigende stof in huidig milieubeheer, en er is een overeenkomstig concentratie standaardvereiste. Momenteel, is de concentratie van de ozongeneratie van ionen statisch verwijderingsmateriaal op de markt vrij laag, en de meesten van hen kunnen aan de stringentste normen voldoen. Nochtans, wanneer het gebruiken van ionisatiemateriaal om de lucht te zuiveren, zouden de volgende twee punten aandacht aan moeten worden besteed: eerst, handhaaf ventilatie en vermijd ozonverrijking; ten tweede, verminder positieve ionisatie en verminder in principe ozongeneratie.

Contactgegevens